Ce uși mai deschide Casa de Comerț Unirea pentru fermieri

Casa de Comerţ Unirea are o lună şi jumătate de când și-a reluat activitatea, dar deja a livrat peste 150 de tone de legume şi fructe proaspete şi peste 20.000 de conserve în reţelele a patru mari retaileri din România, informează AGERPRES.

„După o lună şi jumătate de la reluarea activităţii Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea am livrat către retaileri peste 150 de tone de legume şi fructe proaspete şi 20.000 de conserve, dulceţuri, gemuri, sucuri. Noi spunem că treaba merge din ce în ce mai bine, pentru că este o deschidere destul de mare din partea producătorilor pentru a veni înspre noi, spre Casa de Comerț Unirea. Ne-am diversificat gama de produse şi intenţia noastră este să îi ajutăm şi pe producătorii mici, nu numai pe cei cu producţiile mai mari, şi să introducem produsele lor în lanţurile de magazine româneşti locale. Acestea există în fiecare judeţ şi fiecare dintre acestea au minimum 3, 4, 5 magazine. Noi ne adresăm cu precădere producătorilor individuali, nu doar cooperativelor, dar în acelaşi timp îi încurajăm să se asocieze. Acesta este viitorul, dar până atunci trebuie să venim şi în întâmpinarea acestora”, a precizat Mariana Cotoi, directorul general la Casa de Comerţ Unirea.

Potrivit acesteia, în prezent, se lucrează la mai multe strategii, care vor fi aplicate începând de anul viitor, astfel încât societatea să poată intra şi pe zona de carne şi produse din carne.

Casa de Comerţ Unirea a semnat până acum contracte cu patru mari retaileri prezenţi pe piaţa românească, la momentul de față afându-se în pline negocieri cu un al cincilea retailer şi cu o platformă de livrare. De asemenea, au fost încheiate contracte-cadru cu peste 50 cooperative şi producători agricoli.

„Până în momentul de faţă avem contracte încheiate cu Metro Cash & Carry, Carrefour, Penny şi Profi. Am demarat discuţiile cu Mega Image şi cu platforma online Bringo. În continuare o să încercăm să ajungem la toţi marii retaileri de la noi din ţară”, a adăugat șefa Casei.

Mariana Cotoi dă asigurări că, deșo şi-a reluat activitatea abia în luna octombrie 2022, Casa de Comerţ Unirea va ieși pe profit în acest an.

„Aşa cum spuneam la reluarea activităţii Casei Unirea că voi încerca să o aduc pe profit, acum vă pot spune cu certitudine că societatea va fi pe profit la sfârşitul acestui an. În prezent nu vă pot da cifre, dar cu siguranţă va fi pe profit”, a punctat Mariana Cotoi.

Potrivit acesteia, Casa de Comerț Unirea și-a reluat activitatatea cu doar trei angajați, însă, de anul viitor, compania va avea o nouă organigramă și va face noi angajări.

Casa de Comerţ Agroalimentar – Unirea SA este o companie naţională înfiinţată în 2018 de Petre Daea, în primul său mandat ca al ministrului Agriculturii, cu scopul de a valorifica producţia agricolă naţională. Obiectivul instituției era de a deschide un lanţ de 60 de magazine cu produse româneşti provenite de la mici producători, însă la vremea aceea s-a reușit deschiderea a doar două magazine, unul în Bucureşti şi altul în Sibiu, până când proiectul a fost sistat, respectiv în noiembrie 2019, în mandatul ministrului Adrian Oros.

Casa de Comerț Unirea și-a reluat activitatea în 15 octombrie 2022, când a făcut și prima livrare de la producătorii români către magazinele Carrefour România, respectiv 12 tone de legume – cartofi, varză albă, varză roşie şi dovleac plăcintar.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole