Ce urmărește ministrul Chesnoiu în Iordania

În perioada 29 martie – 2 aprilie 2022, o delegație condusă de ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, va efectua o vizită oficială în Regatul Hașemit al Iordaniei, în scopul consolidării și creșterii schimburilor comerciale de produse agricole dintre România și Iordania, se arată într-un comunicat de presă al MADR, remis marți redacției AgroTV.

Programul vizitei include o întrevedere bilaterală cu ministrul Agriculturii din Iordania, Khaled  Hneifat, precum și o întrevedere cu ministrul Industriei, Comerțului și Aprovizionării, Yousef Mahmoud Al Shamali.

Potrivit comunicatului MADR, ministrul Chesnoiu va participa, alături de omologul său iordanian, la sesiunea plenară a Reuniunii Comitetului pentru agricultură, ce va fi urmată de reuniunea la nivel de experți.

Adrian Chesnoiu va efectua, de asemenea, o vizită la Centrul Național pentru Cercetare în Agricultură, pentru a identifica oportunități de cooperare în domeniul cercetării științifice agricole între institute românești și centrul iordanian, precum și o vizită la o fabrică de îngrășăminte. Programul include, totodată, și o întâlnire cu principalii importatori de animale.

România este principalul furnizor de grâu și ovine în Regatul Hașemit al Iordaniei. Totodată, în perioada 2019 – 2020, Regatul Hașemit al Iordaniei a reprezentat cea de-a 3-a piață de desfacere la nivel internațional pentru produsele agroalimentare românești.

„Colaborarea bilaterală dintre România și Regatul Hașemit al Iordaniei are la bază Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul agriculturii între Ministerul Agriculturii din Regatul Hașemit al Iordaniei și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România. Concret, cele două ministere, prin intermediul experților tehnici, realizează un schimb de informații și de bune practici privind legislația și procedurile utilizate, cu scopul de a facilita colaborarea mediului privat din cele două țări”, se mai arată în comunicatul MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole