CE TREBUIE SĂ FACĂ PRIMARII ȘI VICEPRIMARII CA SĂ AIBĂ SALARII CU 25% MAI MARI

Indemnizaţiile lunare ale primarilor sau viceprimarilor care implementează proiecte finanţate din fonduri nerambursabile, precum şi din împrumuturi externe contractate sau garantate de stat, rambursabile sau nerambursabile, se majorează cu 25%, conform unui amendament al senatorului Daniel Zamfir la legea salarizării adoptat în Comisia de muncă din Senat.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Un alt amendament al lui Zamfir, adoptat de comisie, arată că “personalul din instituţiile şi/sau autorităţile publice nominalizat şi cel în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile, precum şi din împrumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile, beneficiază de salarii de bază/solde de funcţie/salarii de funcţie/indemnizaţii de încadrare, mai mari cu până la 25%, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat”.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

“Nu mi se par deloc în regulă aceste amendamente. Eu ştiu că oamenii plătiţi din fonduri europene sunt cei care muncesc pe un proiect şi au ceva făcut. Primarul da, poate că are o răspundere legală, aşa cum are pentru toate lucrurile pe care le face în primărie, dar primarul nu trebuie plătit din fonduri europene doar pentru că e primar. Proiectele din fonduri europene sunt proiecte care se fac în interesul comunităţii, şi nu ca să îşi ia primarul în plus nişte bani”, a susţinut senatorul USR Florina Presadă.

Iniţiatorul amendamentelo a explicat însă că primarul este implicat 100% în proiectele europene iar colega sa de partid Carmen Hărău a spus că prin astfel de măsuri îi vor stimula pe primari “să facă acces de fonduri europene”.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Amendamentele au fost susţinute şi de ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, ea atrăgând atenţia că “primarii nu mai vor să mai acceseze fonduri europene (…) că au văzut ce se întâmplă”.

Potrivit unui amendament formulat de ministerul Muncii, procentul de până la 25% se acordă de la data implementării contractului, acordului sau ordinului de finanţare de către părţile contractante.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole