CE TRATAMENTE SE APLICĂ ÎN GRĂDINĂ ÎN LUNA MAI

Specialiștii din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor spun că din cauza condițiilor meteorologice din ultima perioadă, se dezvoltă agenții dăunători culturilor agricole. În urma unor evaluări, s-a stabilit metoda de tratament specific pentru fiecare plantă.

În scopul diminuării sursei de inocul, se va efectua tăiatul fitosanitar şi eliminarea din livezi a ramurilor frânte. Rănile şi tăierile de dezinfectat cu soluţie de 3-4% sulfat de cupru, apoi trebuie de acoperit cu vopsea pe bază de ulei sau mastic de livadă. Ingredientele se amestecă bine şi se diluează în apă de săpun până la consistenţa smăntănei, sau amestec din 70% negrol şi 30% cenuşă de lemn bine cernută.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

În pomicultură, la speciile semințoase măr, păr, gutui, se recomandă efectuarea tratamentelor pentru combaterea: arsurii bacteriene, rapănului, făinării, moniliozei, iar pentru speciile sâmburoase prun, cires, visin, cais, piersic, nectarin, migdal, se recomandă tratament pentru combaterea: moniliozei, bacteriozei și clasterosporioza.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Ulterior, în aceste livezi este posibilă afectarea fructelor tinere de putregaiul cenuşiu. La prun se va produce infectarea frunzelor de polistigmoză. Astfel, se recomandă efectuarea tratamentului preventiv, în scopul reducerii surselor de infecție și pentru evitarea pierderilor economice.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

În plantațiile viticole, la formarea a 3-5 frunze la plantaţiile mamă de portaltoi, varietăţi hibride și viţă de vie europeană, vor apărea condiţii pentru infectarea de brener, iar pe lăstarii din anul precedent este prezenţă o sursă considerabilă de miceliu hibernant de făinare, care la stabilirea temperaturii aerului peste 18ºC şi umiditatea peste 70%, se va activa, formând conidiile infecţiei primare. Se va produce infectarea viilor de antracnoză.

Luând în calcul posibila infectare timpurie a viilor cu patogen, tratamentele la soiurile receptive se vor efectua în perioada formării frunzei a treia, conform sistemului de protecție a culturii.

Fluctuațiile de temperatură, umiditatea relativă a aerului înaltă, roua, fertilizarea excesiva cu azot, cultivarea de soiuri sensibile sunt factori care favorizeaza aparitia bolilor foliare în culturile de cereale paioase. Astfel, la cerealele paioase grau, orz, se recomandă tratamente fitosanitare pentru combaterea fuzariozei, făinării, septoriozei, ruginilor si daunătorilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole