CE ȚI SE POATE ÎNTÂMPLA DACĂ NU EȘTI ATENT ATUNCI CÂND CUMPERI CIUPERCI

96

O parte insemnata a populatiei, in special din sate, prefera sa manace ciuperci care cresc in mediul natural, pe care uneori le si valorifica in zonele urbane, sub pretextul ca deosebesc ciupercile comestibile de cele otravitoare. 

Medicii atenționează populația că printre ciuperci există diferite specii toxice, sau care pot fi letale pentru om, uneori chiar și cele considerate bune pentru consum pot da simptome toxice, (exemplu, hribii sau champignon) și care dacă sunt culese prea târziu sau dacă sunt atacate de paraziți, pot conține substanțe toxice pentru organismul uman.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

În țara noastră există aproximativ 50 de specii de ciuperci otrăvitoare (din cele peste 4000 de specii de ciuperci cunoscute) iar numărul acestora crește de la an la an datorită mutațiilor genetice, fenomen foarte derutant chiar și pentru cunoscători.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Unele specii de ciuperci produc toxine rezistente la căldură, pe care nici măcar fierberea foarte îndelungată nu reușește să le distrugă, provocând astfel otrăviri foarte grave, uneori mortale. Există și numeroase specii de ciuperci, care atunci când sunt crude, au un anumit grad de toxicitate, iar după o fierbere mai îndelungată devin total inofensive și bune de consum.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult