Ce surprize ne aduce prognoza meteo 4-17 septembrie

Deși, conform calendarului, toamna s-a instalat oficial, vremea încă ne mai aduce suprize, conform prognozei meteo 4-17 septembrie publicate luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în Banat, vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile medii vor fi de 28-30°C, iar în cursul nopților de 12-14°C. Spre jumătatea lunii septembrie tendința va fi una de răcire privind media temperaturilor maxime, spre valori de 26-27°C. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului și după data de 13 septembrie.

Și în Crișana, prima săptămână de prognoză va debuta cu un proces de încălzire a vremii. Media regională a valorilor termice diurne se va situa în jurul a 29 de grade, excepție făcând ultimele zile din cea de a doua săptămână, când tendința va fi de răcire ușoară, spre valori de 25-26°C. Media privind valorile termice nocturne va avea avea valori de 12-14°C. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni și începând cu jumătatea celei de a doua săptămâni de prognoză.

Un proces de încălzire a vremii va avea loc și în Transilvania, la începutul primei săptămâni de prognoză. Media regională a valorilor termice diurne se va situa în jurul a 26°C, excepție făcând ultimele zile din cea de a doua săptămână, când tendința va fi de răcire ușoară, spre valori de 24-25°C. Media privind valorile termice nocturne va avea avea valori de 9-11°C. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză și începând cu jumătatea celei de a doua săptămâni.

În Maramureș, potrivit prognozei meteo 4-17 septembrie, vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni din intervalul amintit, astfel că temperaturile medii regionale vor fi de 26-28°C, iar în cursul nopților de 11-13°C. Spre jumătatea lunii septembrie tendința va fi una de răcire privind media temperaturilor maxime, spre valori de 24-25°C. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului și după data de 14 septembrie.

În Moldova, vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul intervalului, astfel că media regională a temperaturilor maxime va avea valori de 26-27°C, excepție făcând ultimele zile din cea de a două săptămână de prognoză, când tendința va fi de răcire ușoară, spre 24-25°C. Media regională a valorilor termice nocturne va fi de 11-13°C. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului și după data de 15 septembrie.

Conform prognozei meteo 4-17 septembrie, în Dobrogea, prima săptămână din interval va debuta cu un proces de încălzire a vremii. Media regională a valorilor termice diurne va fi de 27-29°C, iar media privind valorile termice nocturne va avea avea valori de 15-18°C. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză și, apoi, începând cu jumătatea celei de a doua săptămâni din intervalul amintit.

În Muntenia, vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile medii regionale se vor menține, pe parcursul zilelor, la valori de 28-29°C, iar în cursul nopților, la valori de 12-15°C. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului și după data de 15 septembrie.

În Oltenia, la începutul primei săptămâni de prognoză vom asista la un proces de încălzire a vremii. Media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 28°C, excepție făcând finalul intervalului de anticipație, când tendința va fi de răcire ușoară, spre valori de 26°C. Media valorile termice nocturne va avea avea valori de 12-14°C. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză și începând cu data de 15 septembrie.

LA MUNTE, vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile medii din zona montană se vor menține, pe parcursul zilelor, la valori de 16-18°C, iar în cursul nopților vor fi de 7-9°C. Spre jumătatea lunii septembrie tendința va fi una de răcire privind media temperaturilor maxime, spre valori de 14-15°C. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză și începând cu data de 15 septembrie, însă și în restul după-amiezelor vor fi posibile ploi de scurtă durată pe arii restrânse, se mai arată în prognoza meteo 4-17 septembrie a ANM.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole