Ce surprize meteo aduce sfârșitul toamnei – prognoza pe 4 săptămâni

După un an atât de dificil din punct de vedere meteorologic, fermierii trag speranța că în noul an agricol vremea va ține și cu ei un pic. Iată însă ce le la aduce sfârșitul de toamnă, conform estimărilor meteorologice pentru perioada 24 octombrie – 21 noiembrie publicate vineri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În săptămâna 24-31 octombrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în vest, sud-vest și la munte.

Și în săptămâna 31 octombrie – 7 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații, de asemenea, vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice

Pentru săptămâna 7-14 noiembrie, meteorologii estimează că temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în continuare deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

În săptămâna 14-21 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Potrivit meteorologilor, cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință spre deficit, în cea mai mare parte a țării.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole