Covrigii de colindețe au devenit un simbol al iernii pentru mulți dintre români, dar și o oportunitate majoră pentru producătorii de panificație.
Produsele de panificație și franzelărie fabricate în comuna argeșeană Mărăcineni ajung la consumatorii din șapte județe situate în zona de sud a țării, prin urmare atâta vreme cât există cerere in piață, societatea are motive intemeiate să se dezvolte. Dar, în această perioadă cea mai mare desfacere o asigură covrigii.
,,Este un motiv de bucurie pentru noi să avem vânzări peste așteptări la covrigii de colindețe. Cum în această perioadă a Sărbătorilor de iarnă, copiii vin cu colindatul, în multe sate și comune se mai păstrează obiceiul ca sătenii să le împartă acestora covrigi”,a spus Constantin Zaharia, managerul societății.
Dincolo de raportul calitate-preț, există mai multe motive pentru care sunt atât de apreciați covrigii fabricați în comuna Mărărcineni.
,,Rețeta și ingredientele folosite pentru obținerea covrigilor sunt tradiționale. În plus, avem o secție de fabricație artizanală, unde modelăm si opărim covrigii manual. Clienții ne caută an de an și tocmai de aceea dorim să nu facem rabat de la calitate”, spune Sofia Vasile, din cadrul aceleiași fabrici.
Pe lângă covrigi, la fel de căutate sunt și produsele de cofetărie și patiserie cum ar fi: cozonacii, checurile, prăjiturile, dar si cele de panificație precum pâinea cu cartof, cea coaptă pe vatră ori alte sortimente pe bază de făină albă ori neagră.