Ce spune prognoza meteo pe regiuni în privința ploilor

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat luni estimările pentru următoarele două săptămâni a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în principalele regiuni ale țării.

Astfel, potrivit meteorologilor, în Banat, în primele două zile (24 și 25 octombrie) vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime în medie de 24-26°C, după care până la sfârșitul lunii octombrie media acestora, deși va fi în scădere spre valori de 20-21°C, va continua să fie mai ridicată decât cea specifică perioadei. O vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit va fi și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, cu medii ale valorilor termice diurne cuprinse între 15°C și 18°C, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 5°C și 7°C, exceptând primele nopți (24-28 octombrie) când vor fi mai ridicate spre 8-10°C.

În privința regimului pluviometric, meteorologii estimează că acesta va fi în general deficitar. Ploi slabe cantitativ vor fi pe arii restrânse în 25 octombrie și, posibil, după data de 1 noiembrie.

În Crișana, vremea va fi deosebit de caldă în prima zi (24 octombrie), când media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 24°C, după care, până la sfârșitul lunii octombrie, mediile acestora, deși în scădere spre valori de 19-20°C, vor continua să situeze peste cele specifice perioadei. O vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit se preconizează și pentru cea de-a doua săptămână, cu medii ale valorilor termice diurne cuprinse între 14°C și 16°C, cu o posibilă răcire în intervalul 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 4 și 6 grade, exceptând primele nopți (24-28 octombrie) când vor fi mai ridicate la medii de 8-10°C.

Potrivit meteorologilor, ploi slabe cantitativ și pe arii restrânse se vor semnala în 25 și 26 octombrie, dar cu o probabilitate ridicată și la începutul lunii noiembrie.

Pentru Transilvania, meteorologii estimează că până la finalul lunii octombrie vremea va fi caldă, cu medii ale maximelor termice de 18-20°C, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 24 și 25 octombrie. O vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit se estimează și pentru cea de-a doua săptămână, când media valorilor termice diurne va fi cuprinsă între 12°C și 16°C, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 2°C și 5°C, exceptând nopțile din perioada 25-27 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 6-10°C.

Local ploi slabe se vor semnala în zilele de 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

Și în Maramureș, vremea va fi caldă până la sfârșitul lunii octombrie, cu medii ale maximelor termice de 16-19°C, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 24 și 25 octombrie. Meteorologii estimează și pentru cea de-a doua săptămână o vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie valorilor termice diurne cuprinsă între 12°C și 14°C, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 4°C și 7°C, exceptând nopțile de 25 și 26 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 10°C.

Temporar va ploua în general moderat cantitativ în 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie.

În Moldova, prima săptămână va fi caracterizată de o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit, astfel media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 18°C și 20°C, exceptând ziua de 25 octombrie, când aceasta va tinde spre 22°C. Valorile termice diurne se vor situa ușor peste normalul perioadei și în cea de-a doua săptămână, când vor fi în medie cuprinse între 12°C și 15°C, cu o posibilă răcire în intervalul 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 4°C și 6°C, exceptând nopțile de 25 și 26 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 9-11°C.

Potrivit meteorologilor, local și temporar va ploua în general slab cantitativ în 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse și pe parcursul celei de-a doua sâptămâni.

Pentru Dobrogea, meteorologii estimează că vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în mare parte din intervalul de referință, cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între 15°C și 18°C, exceptând perioada 24 – 27 octombrie, când în partea continentală a regiunii va fi chiar deosebit de caldă, mediile valorilor diurne urmând a se situa între 20°C și 24°C. O posibilă răcire a vremii ar putea să se producă în intervalul 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 7°C și 9°C, exceptând nopțile din perioada 24-27 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 10-14°C.

Regimul pluviometric va fi deficitar, trecător ploi slabe vor fi posibile doar în data de 26 octombrie și la începutul lunii noiembrie.

În Muntenia, pe tot parcursul intervalului de referință, vremea va fi caldă cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între 16°C și 20°C, exceptând perioada 24 – 27 octombrie, când va fi chiar deosebit de caldă, mediile valorilor diurne urmând a se situa între 22°C și 26°C. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 4°C și 7°C, exceptând nopțile din perioada 25-28 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 8-12°C.

Regimul pluviometric va fi deficitar, trecător ploi slabe vor fi posibile doar la începutul lunii noiembrie, se mai arată în prognoza meteo publicată luni de ANM.

În Oltenia, potrivit meteorologilor, vremea va fi caldă pe tot parcursul intervalului de referință, cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între 16°C și 20°C, exceptând perioada 24 – 27 octombrie, când va fi chiar deosebit de caldă, mediile valorilor diurne urmând a se situa între 22°C și 25°C. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 4°C și 7°C, exceptând primele nopți (perioada 24-28 octombrie), când vor fi mai ridicate spre medii de 8-12°C.

Regimul pluviometric va fi deficitar, trecător ploi slabe vor fi posibile doar în data de 26 octombrie și la începutul lunii noiembrie.

Potrivit meteorologilor, și la munte, valorile termice diurne se vor situa peste normalul perioadei, mai ales în prima sâptâmână și la începutul celei de-a doua, când va fi mult mai cald decât în mod obișnuit cu o medie a maximelor cuprinsă între 10°C și 14°C. Ulterior, după data de 2 noiembrie este posibilă o răcire, media urmând să scadă spre 6-8°C. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 0°C și 4°C, exceptând nopțile din 25 și 26 octombrie, când vor fi mai ridicate la medii de 6-8°C.

Local și temporar va ploua în general slab cantitativ în zilele de 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse și în cea de-a doua săptâmână, se mai arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole