Ce spune premierul Dacian Cioloș despre plata cu întârziere a subvențiilor pentru 2015

ciolosAgricultorii români protestează față de întârzierea cu aproape 3 luni a plății subvenţiilor pentru 2015.
Mulţi dintre ei au fost nevoiţi să ia credite împovărătoare pentru a-şi finanţa campania de primăvară şi hrana animalelor. Organizaţiile de fermieri au anunţat deja proteste de stradă după data de 15 martie.
Cum explică situaţia premierul Dacian Cioloş, el însuşi fost ministru al Agriculturii şi apoi Comisar European pentru acest domeniu:
Guvernul precedent a decis ca, la plăţile directe, să facă şi plăţi anticipate. Pentru asta e nevoie ca în softul care centralizează cererile de plată şi plăţile efectuate să fie introdus un modul suplimentar, dedicat plăţilor anticipate. O parte din plăţi s-au făcut chiar şi aşa, dar numai pentru sectorul vegetal. Pentru animale nu s-a putut da încă nimic.
Din păcate, informaticienii au început foarte târziu lucrul. In prezent se lucrează la definitivarea softului, în paralel cu pregătirea documentaţiei pentru plăţile anticipate, care sunt o premieră. În anii viitori, toate plăţile se vor face la timp. (Integral pe radiocluj.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole