Ce spune Ministerul Agriculturii despre lista beneficiarilor de microgranturi de 5000 de euro

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță, printr-un comunicat remis redacției AgroTV, că lista nominală cu cererile de finanțare depuse în cadrul apelului pentru Măsura „Microgranturi în domeniul agroalimentar”, în conformitate cu datele primite de la administratorul tehnic al platformei IMM RECOVER (Serviciul de Telecomunicații Speciale – STS), a fost postată pe site-ul oficial al APIA și poate fi vizualizată accesând link-ul https://apia.org.ro/microgranturi-in-domeniul-agroalimentar/. Aceasta cuprinde toate cererile de finanțare depuse, precum și pre-evaluarea automată realizată de sistemul informatic.

„În ceea ce privește LISTA FINALĂ a beneficiarilor, menționăm că la realizarea acesteia se va ține cont de prevederile art.8 din OUG nr.61/2022 – «Cererile de finanțare depuse în cadrul apelurilor de proiecte sunt selectate la finanțare în ordinea depunerii, cu respectarea criteriilor de eligibilitate stabilite în Ghidul solicitantului, aprobat prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale și în limita fondurilor alocate, conform art. 4 alin (2)». 

Potrivit Ordonanței de Urgență nr. 61 din 6 mai 2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, sunt eligibili beneficiarii care îndeplinesc condițiile prevăzute la articolul 6 și care fac dovada că cheltuielile efectuate din microgranturi potrivit art. 7, alin. (1) sunt în legătură cu activităţile/subactivităţile codului CAEN pentru care s-a solicitat finanţare.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale mulțumește fermierilor pentru interesul deosebit manifestat pentru accesarea acestei forme de sprijin și va continua demersurile de identificare a unei surse de finanțare care să răspundă cât mai bine nevoilor solicitanților care activează în domeniul agriculturii și industriei alimentare, aflați în situația de a nu obține finanțare prin această măsură ca urmare a epuizării plafonului disponibil.

Totodată, asigurăm fermierii că instituțiile subordonate MADR, responsabile cu implementarea măsurilor de sprijin, vor lucra la o mai bună coordonare metodologică și vor intensifica eforturile de debirocratizare privind actele necesare accesării măsurilor gestionate, pentru a simplifica și eficientiza accesul fermierilor la fondurile disponibile”, se arată în comunicatul Ministerului Agriculturii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Cu fermieri respinsi din cauza platformei Granturi IMM care nu a functionat cum trebuie si nu am putut selecta campurile pentru II,IF doar cele mentru microintreprinderi si nu primesc lamuriri sau clarificari si mai sunt si intre primi 10000 de aplicanti cu ei ce o sa se intample?

  2. Nime i nu stie nimic nici cei de la MADR nici STS ul daca ii intrebi clarificari cu privire la functionalitatea platformei ei doar paseaza de la MADR la STS si la Grand imm responsabilitatea fara a da un raspuns plauzibil….

  3. A naibi ca la pensiile speciale nu aveți limita sau un anumit număr de persoane sa beneficieze de acea pensioara……… Dar la bietul țăran urgent a fot plafonat la 100000

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole