Ce spune APIA despre controlul clasic în ferme

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce o serie clarificări importante cu privire la stadiul controlului clasic pe teren pentru anul de cerere 2023.

„Începând de astăzi, 07.12.2023, funcționalitățile dezvoltate în sistemul informatic APIA sunt disponibile pentru introducerea rapoartelor de control, operarea și verificarea rezultatelor controalelor delegate instituțiilor cu care Agenția a încheiat Acorduri pentru delegarea atribuțiilor privind verificarea respectării de către fermieri a condițiilor de eligibilitate pentru obținerea subvențiilor în Campania 2023”, se arată într-un comunicat al APIA remis, joi, redacției AgroTV.

Reprezentanții instituției dau astfel asigurări că Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură, prin Centrele Județene, sprijină instituțiile implicate, punând la dispoziție tot suportul tehnic necesar ca această operațiune să se realizeze cu succes.

„Precizăm că Agenția Națională Fitosanitară (ANF), prin Oficiile Județene Fitosanitare, în calitate de organisme delegate, a demarat activitatea de generare ordine și operare/verificare rapoarte de control pentru fermierii selectați în eșantionul de condiționalitate (SMR 7 și SMR 8) și M10 (Agromediu și Climă). De asemenea, funcționalitățile dezvoltate în sistemul informatic APIA sunt disponibile și pentru Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA) cu atribuții privind verificarea respectării de către fermieri a cerințelor legale în materie de gestionare SMR 5-6 si SMR 9-11, pentru toți fermierii selectați la condiționalitate, dar și pentru Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) în vederea operării și verificării rezultatelor controalelor delegate în sectorul zootehnic”, se menționează în comunicatul APIA.

Reamintim că în Campania 2023, au fost selectați pentru control clasic pe teren – sector vegetal  un număr total de 13.313 fermieri, iar pentru controlul clasic pe teren – sector zootehnic un număr de 5.219 fermieri. Termenul pentru introducerea rapoartelor de control clasic, aferente Campaniei 2023, a fost stabilit pentru data de 12 decembrie 2023.

Citește și Ministrul Florin Barbu, anunț de ULTIMĂ ORĂ privind subvențiile APIA

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole