CE SE VA ÎNTÂMPLA CU FERMA NUTRIPORK, DIN ORADEA

Primăria Oradea va notifica Agenţia de Protecţie a Mediului (APM) şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în cazul reautorizării unei ferme de creştere a porcilor din municipiu, ‘condiţionat de adoptarea unor măsuri care să elimine mirosurile’.

Mirosurile neplăcute provenite de la o fermă de porci din Oradea şi numeroasele reclamaţii ale populaţiei de mai mulţi ani l-au determinat pe primarul Ilie Bolojan să prezinte luni o poziţie a Primăriei Oradea în problema reautorizării fermei Nutripork.

Ferma Nutripork, situată în spatele Gării Ioşia (cândva, în afara oraşului), este în procedură de reautorizare, întrucât autorizaţia eliberată în 2007 a expirat în 28 octombrie. Documentele depuse de firmă la APM Bihor susţin, a precizat primarul, că nu există niciun fel de probleme legate de autorizarea firmei. Însă mirosurile neplăcute şi realitatea infirmă datele din hârtii, a subliniat primarul.

Primarul a arătat că, din punctul de vedere al Primăriei Oradea, nu există decât două posibilităţi: fie nu se mai prelungeşte autorizaţia, caz în care problema e rezolvată, fie se prelungeşte condiţionat această autorizaţie, solicitându-se adoptarea unor măsuri pentru a se elimina mirosul.

El a dat un exemplu de bună practică din Danemarca, mare producător de carne de porc, unde fermele funcţionează la distanţe chiar mai mici decât limita de un kilometru impusă de legea din România, dar fără a deranja populaţia.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole