Ce se întâmplă în Vamă cu cerealele din Ucraina

Autoritatea Vamală Română, prin birourile vamale de frontieră, implementează deja noile prevederi europene privind cerealele din Ucraina, „cu excepţia executării contractelor semnate înainte de intrarea în vigoare a prezentului regulament”, se arată într-un comunicat al instituției remis, miercuri, redacției AgroTV.

„Ca urmare a publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2023/903 al Comisiei din 2 mai 2023 de introducere a unor măsuri preventive privind anumite produse originare din Ucraina, vă informăm că Autoritatea Vamală Română, prin birourile vamale de frontieră, implementează deja noile prevederi conform cărora, cu excepţia executării contractelor semnate înainte de intrarea în vigoare a prezentului regulament, punerea în liberă circulaţie sau plasarea sub regim de antrepozit vamal, de zonă liberă sau de perfecţionare activă a grâului, porumbului, florii-soarelui şi rapiţei, originare din Ucraina, este permisă numai în alte state membre decât Bulgaria, Polonia, România, Slovacia sau Ungaria. Prin urmare, Autoritatea Vamală Română autorizează în prezent doar procedurile vamale de tranzit pentru aceste produse către un alt stat membru în afara celor cinci sau către ţări sau teritorii terţe”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentanții Vămii mai precizează că noile reglementări se aplică în toate statele-membre până la data de 5 iunie 2023 și că, în momentul de față, se iau în continuare măsuri pentru fluidizarea traficului de mărfuri aflate în tranzit, asigurând totodată un echilibru de tratament pentru toţi operatorii economici care trec frontiera.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole