20 aprilie 2021 - 22:49

Ce se întâmplă cu piețele volante de sărbători

Sarbatorile de iarna care se apropie sunt diferite de cele ale anilor anteriori din cauza regulilor impuse pentru prevenirea imbolnavirilor cu Covid 19.  Ca urmare, in sedinta din 15 decembrie a.c .C.J.S.U Arges a hotarat sa permita organizarea de piete volante, inclusiv a celor specifice  sarbatorilor de iarna pe intreg teritoriul judetului.

Autoritatile locale, in calitate de organizatori, sunt direct raspunzatoare de implementarea si respectarea masurilor de protectie, privind buna desfasurare a activitatii pietelor volante in perioada starii de alerta.

De asemenea pentru pastrarea obiceiurilor de iarna, se permite desfasurarea manifestarilor traditionale de tipul colindelor, Steaua, Plugusorul, si altele. Totul in conditiile respectarii anumitor reguli printre care  numarul maxim de sase persoane intr-un grup,  masca de protectie este obligatorie precum si distantarea fizica, de minim 2 metri, intre colindatori.

Nu la fel stau lucrurile cu terasele prevazute cu mai mult de o latura inchisa, cu sau fara tavan. In perioada urmatoare este interzisa functionarea acestora, iar nerespectarea masurii va putea conduce la retragerea autorizatiei de functionare, se arata intr-un comiunicat al prefecturii Arges.

Elena Picu