21 ianuarie 2022 - 08:10

Ce se va întâmpla cu Legea vânzării terenurilor agricole

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a dezvăluit, într-un interviu acordat AGERPRES, ce se va întâmpla cu Legea vânzării terenurilor agricole.

Adrian Chesnoiu spune că are în vedere un act normativ care va viza sprijinirea fermierilor români în vederea capitalizării. Șeful MADR a arătat că este vorba despre „o abordare pe patru elemente care să vizeze, pe de o parte, asigurarea capitalului de lucru, de cealaltă parte un credit funciar pentru achiziţia de teren pentru că românii şi fermierii români în general au această problemă că nu pot lupta cu fondurile de investiţii de afară întrucât ei se împrumută ieftin, cei de afară, şi evident că asta îi face sustenabili în achiziţie”.

Chesnoiu a precizat însă că nu se pune problema de a schimbăra Legea vânzării terenurilor agricole, ci este vorba doar de o modificare punctuală.

„Legea este bună, este foarte ok, îşi produce efectele, singura modificare pe care o vom face, şi am lucrat cu colegii mei, am definitivat textul, chiar aseară (miercuri – n.red.) cu ministrul de Finanţe am abordat şi această problemă, a existat acea situaţie cu acel impozit de 80% pe care nimeni nu ştie cum trebuie să îl încaseze. Şi practic venim şi punem în aplicare modalitatea de încasare a impozitului de 80% în cazul în care terenul este comercializat şi tranzacţionat mai devreme de 8 ani”, a explicat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

  1. Am vindut 1500m teren agricol ,am avut avișat la primărie aprobat de la direcția agricolă între timp mea decedat soțul am făcut succesiunea cum se poate face.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.