23 ianuarie 2022 - 18:04

Ce se întâmplă cu ghidurile pentru fonduri europene? Adrian Oros a făcut anunțul

Fermierii români care vor să acceseze fonduri europene așteaptă cu nerăbdare lansarea ghidurilor pentru noile măsuri din acest an. Informațiile cu privire la acest subiect sunt puține, însă ministrul agriculturii, Adrian Oros, a venit cu câteva lămuriri în această privință.

Potrivit declarațiilor susținute de șeful MADR într-o videoconferință, Ministerul se află în negocieri cu Comisia Europeană în privința ghidurilor pentru solicitanții de fonduri europene, iar ultimele clarificări ar urma să aibă loc în această săptămână. Ulterior, ghidurile vor fi lansate în dezbatere publică.

”Legat de lansarea ghidurilor, le vom lansa și le vom anunța exact în momentul în care primim ultimele observații de la Comisie. Sper ca această săptămână să fie ultima, ultimele clarificări, pentru că au cerut pentru fiecare măsură în parte explicații – de ce am modificat sau de ce am pus o sumă sau alta. Acele ghiduri care nu vor suferi modificări, le vom lansa în dezbatere publică maxim 10 zile, iar celelalte, unde vrem să aducem niște modificări cerute de aplicanți, o să dureze mai mult dezbaterea până vor avea forma finală”, a precizat ministrul agriculturii în cadrul Conferinței ”Mentalitate antreprenorială pentru dezvoltarea mediului rural”.

Potrivit informațiilor pe care le deținem la acest moment de la consultanți, se pare că noile măsuri pentru accesarea fondurilor europene ar urma să fie lansate în a doua jumătate a anului, începând cu luna iulie.