Ce rezervă de cereale are România astăzi – Informare direct de la Ministerul Agriculturii

România are în acest moment o rezervă de cereale care poate acoperi necesarul de consum intern pentru cel puțin trei luni de zile, susține secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Marius Micu.

Întrebat în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” ce rezervă de stat are țara noastră în acest moment, oficialul MADR a oferit următorul răspuns:

”Rezerva de cereale a statului român este suficientă cât să acopere cel puțin trei luni. Este suficientă în acest moment, întrucât am avut un exercițiu la începutul pandemiei, în 2020, când ajunseserăm cu cantitățile la minim; s-a și impus la un moment dat oprirea exportului și s-a dovedit că România a avut reziliența necesară pentru a trece peste acest moment dificil fără să se consume din rezerva de stat”, a precizat Marius Micu.

Amintim că, anul trecut, odată cu declanșarea stării de urgență la începutul pandemiei, țara noastră a sistat exporturile pentru mai multe produse agroalimentare, precum grâul, porumbul, orezul sau zahărul.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole