Ce le răspunde ministrul Florin Barbu fermierilor care protestează

Ministrul agricuturii, Florin Barbu a reacționat, miercuri, la protestul spontan declanșat de câteva mii de fermieri și transportatori care au pornit în coloană spre Capitală sau au protestat în mai multe orașe din țară.

Potrivit ministrului Florin Barbu, protestul este lipsit de sprijinul asociațiilor reprezentative de fermieri, fiind încurajat de anumite partide politice în scop electoral.

„Legat de protestul «spontan» al transportatorilor la care s-au alăturat și câțiva fermieri, până în acest moment, la Ministerul Agriculturii nu am primit nicio revendicare, pentru că nicio asociație nu își asumă acest protest.

Din informațiile apărute în spațiul public, am văzut că problemele pe care le reclamă au legătură cu RCA și cu permisele de conducere.

Chiar dacă acestea nu țin de Ministerul Agriculturii, voi face tot ce pot pentru a-i sprijini să găsim împreună o rezolvare.

Am stabilit deja o întâlnire cu toate asociațiile și federațiile, săptămâna viitoare, pentru a le prezenta programele pe care le avem pregătite pentru acest an.

- Publicitate -

Vom putea vorbi, așa cum facem mereu la aceste întâlniri, despre problemele pe care le întâmpină și sunt sigur că vom găsi, ca de fiecare dată, rezolvare.

Aceste întâlniri le aveam programate înainte să apară acest protest.

Îi asigur pe toți fermierii că subvențiile se acordă la timp!

Subvenția la motorină se va acorda în continuare la valoarea maximă posibilă.

Avem un buget bun, în acest an, avem fonduri prevăzute pentru toate sectoarele și vom continua să sprijinim producția românească.

Este început de an electoral și acest protest spontan este masiv distribuit pe rețelele sociale de un partid politic.

Nimeni nu are dreptul să folosească fermierii, munca lor și agricultura românească pentru a încerca să câștige capital de imagine sau un procent în plus în sondaje.

Să nu uităm că aceste partide politice nu au avut nicio soluție pentru agricultura românească în ultimii 4 ani.

Ca întotdeauna, ușa Ministerului Agriculturii este deschisă oricând pentru fermieri, pentru că eu sunt acolo pentru a le rezolva problemele și a-i sprijini!

Îi asigur pe toți că anul 2024 o să fie un an agricol bun atât pentru România, cât și pentru fermierii români!”, scrie ministrul Florin Barbu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole