4 august 2021 - 21:35

CE PROGRAM DE RECOLTARE A AVUT PETRE DAEA

Și în acest sfârșit de săptămână, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, s-a deplasat în teren, pentru a vedea la fața locului cum se desfășoară recoltatul grâului, fiind alături de fermierii din județele Călărași, Ialomița și Galați.

Astfel, a stat de vorbă cu agricultori din comuna Vâlcele, județul Călărași, de la SC ILDU SRL, care aveau în lucru opt combine, sperând să termine recoltatul în următoarele 2-3 zile. În comuna Scânteia din judetul Ialomița, Petre Daea a trecut și pe la fermierii de la Asociația Scânteia Diana, aflați și ei în plină campanie de recoltare. De aici, s-a îndreptat către Galați, comuna Tulucești.

Până la această dată, recoltatul la grâu s-a realizat în proporție de 55% din suprafață, ploile care au căzut în aceste zile întârziind viteza de lucru la recoltat. Acum,  fermierii urmăresc să își strângă întreaga recoltă, deși, din nefericire nu peste tot sunt condiții favorabile pentru această activitate. Cu toate acestea, în toate județele țării fermierii se află pe câmp, la recoltat.