Ce planuri are ministrul Chesnoiu cu fermierii români

Crescători de bovine, ovine sau caprine, fermieri din sectorul vegetal, tineri fermieri și apicultori, cu toții s-au aflat miercuri față în față cu Adrian Chesnoiu.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, s-a întâlnit miercuri, 15 decembrie 2021, la sediul instituției, cu o delegație a membrilor Asociației Forța Fermierilor, condusă de președintele Asociației, Vlad Macovei, se arată într-un comunicat al MADR remis joi Agro TV.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate subiecte de interes major pentru agricultură, printre acestea regăsindu-se irigațiile, situația sectorului ovin și perspective de finanțare avute în vedere în elaborarea Planului Național Strategic (PNS), măsurile pentru dezvoltarea creșterii ovinelor, programe de sprijin pentru tinerii fermieri, măsuri ce se vor aplica pentru a preveni migrația forței de muncă în domeniul agricol.

Ministrul Adrian Chesnoiu i-a asigurat pe fermieri de întreaga disponibilitate pentru a găsi soluții concrete la problemele pe care aceștia le întâmpină. كيفية لعب البلاك جاك Totodată, ministrul le-a transmis fermierilor că are în vedere dezvoltarea unor modele de business care să conducă spre performanță, obiectiv la care trebuie colaborat cu fermierii de succes, astfel încât proiectele acestor sa să fie multiplicate la nivel național.

„Consider că este extrem de important să ne unim forțele pentru a găsi împreună cele mai bune soluții pentru agricultura românească. Este nevoie de un dialog permanent pentru a putea gândi corect politicile publice și să venim în sprijinul fermierilor. Fișele de intervenție din PNS trebuie să fie simple, la îndemâna agricultorilor, pentru ca banii sa fie accesibili. Îmi doresc să existe unitate între fermieri, între cel mic și cel mare, între cel din sectorul zootehnic și cel din sectorul vegetal, între cei afiliați unor organizații și cei care nu fac parte din forme asociative, pentru că se situează cu toții de aceeași parte a baricadei”, a declarat Chesnoiu.

- Publicitate -

În cadrul ședinței de lucru, ca răspuns la întrebările celor prezenți, ministrul Agriculturii a menționat că înțelege pe deplin importanța folosirii neonicotinoidelor pentru culturile vulnerabile, însă urmează să aibă o întâlnire cu reprezentanții sectorului apicol, pentru a discuta aspectele cele mai importante legate de impactul acestora.

„În această perioadă, voi avea întâlniri cu toate sectoarele din agricultură. Urmează o întâlnire cu apicultorii, ei trebuie să fie consultați, la fel ca și fermierii, pentru că între cele două sectoare trebuie să existe în permanență un echilibru. Cu toții cunoaștem importanța polenizării naturale și faptul că aceasta duce la creșterea producțiilor, motiv pentru care trebuie să avem o permanentă colaborare între cele două ramuri”, a afirmat șeful MADR. موقع bet365

La finalul discuțiilor, ministrul Chesnoiu i-a asigurat pe cei prezenți la întâlnire că dialogul cu fermierii va reprezenta o constantă în mandatul său.

„Întâlnirile cu fermierii sunt obligatorii, pentru că acestea reflectă imaginea realității. Lucrăm intens pentru a reduce  birocrația din MADR și din instituțiile din subordine. هل الربح من الانترنت حقيقي Digitalizarea reprezintă un instrument care va sprijini acest demers, pentru că eu consider că fermierul trebuie să stea în câmp sau în fermă pentru a obține produse de calitate, iar rolul funcționarului public este să îl ajute pe fermier cu obținerea avizelor și tuturor actelor care îi înlesnesc activitatea”, a conchis Adrian Chesnoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole