Ce plantezi în februarie? Fă-ți lista de dorințe, NOI îți spunem ce POȚI face!

Aviz pentru pasionații de grădinărit! Iată lista sarcinilor care urmează să fie îndeplinite în grădina de legume în luna februarie

A doua lună de iarnă este o foarte bună perioadă de a vă pune în valoare grădina de legume. Dar concret, ce ar trebui să plantezi în februarie? Descoperiți lista de semănat și plantare care urmează să fie efectuate:

Eșalot (sau ceapă franțuzească)
Ceapă
Cartofi
Salată verde
Usturoi

Eșalotul
Se plantează din ianuarie până în aprilie. Dar atenție, nu toate soiurile sunt vizate, doar cele semilungi sau rotunde
Le puteti planta in pamant, aranjand bulbii aproximativ la fiecare 25 cm (si lasand 30 cm intre randuri) sau intr-o jardiniera. Pentru aceasta, numărați maximum 7 eșalote pentru un recipient de 40 cm lățime. Această ultimă tehnică este mai simplă, mai ales în ceea ce privește întreținerea. Udați plantele și așteptați câteva luni să dea roadele!

Ceapa
Semănatul cepei destinate conservării se face la sfârșitul lunii februarie până la începutul lunii aprilie. Pentru a face acest lucru, pur și simplu săpați găuri de plantare la aproximativ 1 cm adâncime și distanțați-le la cel puțin 25 cm unul de celălalt. Cu cât brazdele sunt mai îndepărtate, cu atât va avea mai mult spațiu pentru a crește ceapa.
Mare grijă la înghețurile severe însă, care vă pot deteriora recoltele. În plus, luați în considerare rărirea pentru a elimina cele mai fragile plante și pentru a ușura creșterea celor mai rezistente. Numărați aproximativ șase luni între semănat și recoltare.
Ceapa timpurie și ceapa albă se seamănă de la jumătatea lunii august până la jumătatea lunii septembrie

Cartofi
Din februarie, puteți planta cartofi (cu condiția să locuiți într-o regiune cu o climă blândă). Dacă nu este cazul, este mai bine să așteptați până la jumătatea lunii aprilie. Alegeți cartofi potriviți pentru această cultură timpurie.
Înainte de plantare, este indicat să germinați tuberculii într-un loc răcoros, luminos. În ziua plantării, săpați o brazdă de 15 cm adâncime și puneți tuberculul în fundul găurii, cu vlăstarul îndreptat în sus, la fiecare 30 până la 40 cm. Apoi, acoperiți cu pământ fără a împacheta.
După răsărire, nu uitați să udați bine pentru a evita insolația. În cele din urmă, faceți movilă (adică ridicați pământul în jurul fiecărei tulpini) când plantele au aproximativ douăzeci de centimetri înălțime.

Salata verde
Salata verde de primăvară poate fi însămânțată în luna februarie. Atentie insa, pentru a putea inflori in perioada de iarna, aceasta leguma trebuie cultivata la adapost (un tunel, o sera sau un cadru).
Pentru asta, nu uitați să distanțați plantele la aproximativ 30 de centimetri una de cealaltă.
O lună mai târziu, transplantați plantele tinere (cele mai puțin fragile) încercând să nu îngropați prea mult gulerul (baza frunzelor)

Usturoi
Este o cultură care nu ar trebui să lipsească în nici o grădină bună din mai multe motive. Pe lângă faptul că este excelent în bucătărie și bogat în proprietăți benefice pentru organism, este și un excelent însoțitor pentru alte plante horticole. De fapt, multe insecte și bacterii care pot ataca culturile noastre găsesc prezența usturoiului în grădină nedorită și sunt ținute departe de această cultură.
Cea mai populară metodă de însămânțare pentru usturoi este reproducerea cuișoarelor, planta usturoiului fiind în general incapabilă să producă semințe fertile. Înmulțirea cu cuișoare are avantajul de a fi asexuată și, prin urmare, fiecare cățel de usturoi propagă o plantă exact la fel ca planta mamă , păstrând soiul neschimbat.

Când planta este culeasă, un cap complet (așa-numitul cap de usturoi) este îndepărtat de la sol , care poate fi ușor împărțit în mulți cuișoare. Fiecare dintre acestea poate fi plantat anul următor și este capabil să producă o plantă, care, la rândul său, va permite un nou cap complet de usturoi la sfârșitul cultivării.

Cățelul de usturoi trebuie așezat în pământ cu vârful îndreptat în sus. Din vârf iese germenul plantei, în timp ce din capătul opus ies rădăcinile, dacă așezi usturoiul în direcția corectă economisești mult efort plantei tinere, favorizând imediat o dezvoltare viguroasă. Usturoiul care trebuie să fie semănat nu trebuie decojit: puneți cățelul complet cu tunica care îl acoperă, în acest fel va fi mai puțin supus putrezirii și paraziților, deoarece tunica va acționa ca protecție naturală.

Usturoiul este plasat la aproximativ trei centimetri sub pământ, unde climatul este mai rigid, poate fi îngropat chiar și la 4 cm.

Pentru a permite fiecărei plante să aibă spațiul pentru a se dezvolta corect și toți nutrienții disponibili, trebuie lăsat minimum 10 centimetri între un cuișor și altul .

Rândurile trebuie să fie la distanță de cel puțin 20/25 centimetri între ele. Dacă creăm un pat de flori de un metru lățime în grădină, putem încadra 4 rânduri paralele de usturoi. Acest aspect de plantare este optim atât în ​​grădina de acasă, cât și în culturile profesionale.

Iată, acum știi ce să plantezi în grădina de legume în februarie!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole