Ce nereguli s-au descoperit la un depozit de carne de unde se aprovizionează restaurantele Capitalei

Piața de Gros Antrefrig din Sectorul 2 al Capitalei ar putea fi închisă.
restaurantcarnestricata
Ziua și controlul printre cei care comercializează produse din carne. Joi s-a ajuns la Piața de Gros Antrefrig, acolo unde s-au descoperit numeroase nereguli, astfel că Autoritatea Natională Sanitară Veterinară și pentru Siguranță Alimentelor se pregătește să închidă acest adevărat focar de infecție.
 „La inițiativă Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranță Alimentelor București în parteneriat cu Poliția Romană (IGPR) am realizat un control de fond de verificare a respectării condițiilor de depozitare și de manipulare a produselor agro-alimentare în complexul en-gros de pe stradă Fântânică 36 la Piață de Gros Antrefrig din sectorul sector 2. Am identificat mai multe neconformităti și incălcări ale legii. Am dispus amenzi, confiscări și analizăm, inclusiv, posibilitate de a suspendă activitatea întregului complex întrucât trebuie să fie remediate foarte multe aspecte. Este nevoie că aceia care își desfăsoară activitatea aici să aplice reguli conforme cu normele de desfăsurare a activitătii”, a afirmat Adrian Vasile, directorul adjunct al ANSVSA.
Conform acestuia, controlul a fost dispus prin autosesizare. Inspectorii sanitar-veterinari au confiscat și o cantitate importantă de băuturi — sucuri, apă minerală, bere, marfă tinută în soare și la care riscul de alterare este mare. „Aveam suspiciuni legate de acest complex de depozite. Am demarat aceste controale pornind de la trasabilitatea alimentară. Am început cu depozitele pentru că știm cu toții că de aici se aprovizionează mare parte a restaurantelor. Cam tot ce inseamnă agenți de alimentație publică în Municipiul București își fac aprovizionarea cu materie primă din astfel de depozite. Am găsit produse expirate, situații de depozitare neconformă a produselor prin nerespectarea condițiilor termice„, a mai precizat Adrian Vasile.
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole