16 mai 2022 - 15:39

Ce ne facem cu laptele? Chesnoiu față-n față cu procesatorii

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a participat joi la Adunarea anuală a procesatorilor de lapte din România, eveniment organizat la București de Asociația Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL), se arată într-o postare pe pagina de Facebook a MADR.

În cadrul evenimentului, la care au participat reprezentanți din întreaga țară ai procesatorilor, distribuitorilor și producătorilor de ambalaje, au fost discutate soluțiile pentru sprijinirea industriei laptelui, în contextul dificultăților generate în acest sector de creșterea costurilor pentru energia electrică, gaze naturale și inputuri.

Ministrul Chesnoiu a prezentat măsurile cuprinse în programele derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) privind susținerea crescătorilor de vaci de lapte, ameliorarea raselor de animale și creșterea randamentului efectivelor de animale, precum și pachetele de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor în agricultură AgroIMM Invest și Rural Invest. De asemenea, au fost prezentate principalele linii ale programului de sprijin pentru asigurarea independenței energetice a fermelor și unităților de procesare, act normativ aflat în elaborare la nivelul MADR.

„Cele mai bune soluții pentru dezvoltarea agriculturii și industriei alimentare sunt cele care vin în urma colaborării și parteneriatului dintre minister și cei care contribuie la producția și asigurarea produselor agro-alimentare pe piață. Țin foarte mult să păstrăm un dialog constant cu toate sectoarele pentru a ne asigura că împreună venim cu cele mai potrivite măsuri pentru dezvoltarea agriculturii și industriei alimentare”, a declarat Adrian Chesnoiu

Reprezentanții APRIL au prezentat, la rândul lor, o serie de inițiative pentru susținerea sectorului, precum organizarea unei burse spot a laptelui și înființarea primului trader român de lapte.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.