Ce ne așteaptă după ploile din weekend! Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Chiar dacă vin însoțite de furtuni și grindină, ploile anunțate de meteorologi în acest weekend nu pot decât să îi bucure pe fermierii români. Ce va urma însă în următoarele patru săptămâni?

Conform prognozei emise vineri de Administrația Națională de Meteorologie, în săptămâna 13-20 iunie, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, însă regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a acesteia.

În săptămâna 20-27 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile. Potrivit meteorologilor, cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Și în săptămâna 28 iunie – 4 iulie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Deși regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, meteorologii avertizează că există posibilitatea unui deficit local în sud-vest.

În săptămâna 5-11 iulie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole