CONTRAOFENSIVĂ: Ce măsuri se iau în Europa pentru alimentele pe bază de insecte

Alimentele pe bază de insecte pe care ni le tot servește Bruxelles-ul în farfurii nu sunt deloc pe gustul europenilor.

Ministerul Agriculturii din Ungaria a anunţat miercuri că a stabilit noi reguli care cer ca alimentele ce conţin proteine pe bază de insecte să fie etichetate clar ca atare şi să fie oferite la vânzare exclusiv pe un spaţiu special desemnat pe raft, informează MTI, citată de AGERPRES.

În opinia ministrului ungar al agriculturii, Istvan Nagy, consumatorii trebuie să poată „distinge şi diferenţia” alimentele pe bază de insecte, conform noilor reguli.

Nagy a amintit că deja patru insecte au fost aprobate de Comisia Europeană ca surse comerciale de hrană umană, decizie căreia Ungaria i se opune, în condiţiile în care UE nu se confruntă nici cu o criză alimentară şi nici cu una de proteine.

„Ungurii nu vor să mănânce insecte”, a subliniat Istvan Nagy, menționând un studiu al autorităţii pentru siguranţa alimentară Nebih potrivit căruia peste 70% dintre unguri „resping ferm posibilitatea” de a consuma alimente ce conţin proteină din insecte.

De asemenea, ministrul ungar al agriculturii a ținut să atragă atenția asupra importanţei de a păstra tradiţiile gastronomice.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole