Ce legume şi zarzavaturi se plantează în această perioadă

gradina_primavaraÎn momentul în care temperaturile cresc şi dispare riscul ca noaptea să îngheţe grădinile, fiecare îşi poate planta în grădină, pe rând, legumele şi zarzavaturile necesare.
Astfel, în această perioadă, se plantează:
Morcovii târzii – Se seamănă seminţele în şir, separate cam la 20 cm, iar in mai-iunie trebuie sa aiba caldura ca sa germineze. La o luna dupa semanat, răriţi-i la 6-7 cm.
Pătrunjelul – la fel ca mărarul, se plantează primăvara . Frunzele  se pot culege de cum planta ajunge la inaltimea de 15 cm. In al doilea an de viata apar tulpinile purtatoare de flori, de pana la 0,6 m inaltime.
Ridichi – Este una dintre plantele cu cresterea cea mai rapida si cel mai usor de cultivat, putand fi cultivata in orice climat. Recoltarea are loc dupa 3 saptamani de la plantare. Semanati ridichile in mod succesiv la fiecare 2-3 saptamani pentru a avea o recolta continua.
Le puteti planta in locuri umbroase unde altor legume nu le prieste. Plantati semintele direct in locul de crestere la circa 1,25 cm adancime si la 5 cm distanta intre ele. Plantele tinere vor aparea in 1-2 saptamani.
Salata verde – Plantarea răsadurilor in gradina se face cand ele au varsta de 2 luni, la aceasta varsta prezentand deja 5-6frunze adevarate. Terenul se afâneaza bine inainte si se ingrasa cu gunoi de grajd. La plantare, rasadurile se ingroapa pana la nivelul primei frunze. Plantarea se face la inceputul lunii aprilie. Plantele se uda dimineata, cand soarele nu este foarte puternic.
Sparanghel – Însămânţarea se face la sfarsitul lunii aprilie, pe randuri situate la 30 cm unul de altul; samanta se ingroapa nu foarte adanc, la 3 cm. Pe acelasi rand, distanta intre plante se lasa de 5 cm. Imediat dupa semanat parcela se tavalugeste usor si se stropeste. Udarea se reia o data la 3 zile, nu foarte insistent. Planta nu are cerinte deosebite fata de clima, rezistand la iernile reci.
Hreanul –  este o planta putin pretentioasa fata de factorii de mediu, este rezistent atat la temperaturile scazute cat si la perioadele lungi de seceta. Plantarea se face primavara devreme, pe randuri, la 20 cm unul de altul si 60 cm distanta intre randuri. Pamantul trebuie sa fie bine maruntit si ingrasat cu ingrasamant organic. Hreanul este o planta perena, a carei cultura dureaza chiar si 8-10 ani. (Integral pe gradinamea.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole