Ce legi pregătesc parlamentarii pentru ciobanii români

”Țurcana – Regina Munților” a fost un eveniment la care ciobani și crescători de ovine din toată țara s-au întrunit pentru a sărbători cea mai reprezentativă rasă de ovine a românilor. La eveniment au participat și oficialități ale statului român, care au luat pulsul fermierilor și s-au interesat ce au de făcut pe mai departe pentru a-i ajuta.

Unul dintre aceștia este Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților. În urma dialogurilor purtate cu crescătorii de ovine, parlamentarul a stat de vorbă cu realizatorul Ovidiu Ghinea în emisiunea ”Tehnologii și Utilaje”, împărtășind câteva dintre prioritățile legislative de care se va ocupa în următoarea perioadă, pentru a veni în sprijinul ciobanilor.

”Am preluat o parte din propunerile care mi-au fost făcute de crescători pe de-o parte, și de oameni care au marcat istoria zootehniei românești, cum este Dan Neață, fostul director al direcției zootehnice din Ministerul Agriculturii. Cred că toate aceste varietăți din rasa Țurcană ar trebui omologate ca rase de sine stătătoare, astfel încât toți crescătorii din aceste rase să poată să le dezvolte și genetica românească să meargă mai departe, pentru că este un patrimoniu național incomensurabil.

Al doilea lucru pe care trebuie să îl facem și chiar am lansat invitația mai multor crescători de a veni la Comisie, trebuie să punem în armonie legislația privind pajiștile, privind pășunile care sunt legate ombilical de creșterea animalelor, astfel încât fermierii să poată să intre într-un program de investiții mai ușor, dar asigurându-se pe stabilitatea deținerii suprafeței de pășune necesare astfel încât să dezvolte animalele. Să știți că satul românesc se depopulează și din cauza faptului că sunt din ce în ce mai puțini crescători de animale, că ei nu au fost sprijiniți așa cum ar fi trebuit să fie sprijiniți. În ultimii doi ani am rămas cu toții marcați de faptul că acești minunați oameni, crescători de ovine, au ajuns să fie în conflict cu Ministerul Agriculturii, să se judece pe anumite ordine abuzive care au fost date, dar eu sper că în viitorul cel mai apropiat să se schimbe acest lucru, iar noul ministru al agriculturii să îi înțeleagă pe fermieri și să le fie alături.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole