Ce județe luptă cu noi focare de pestă porcină africană

La data de 19 mai 2022, mai sunt active 24 de focare pestă porcină africană (PPA), după ce în ultima săptămână au fost stinse 9 focare, înregistrându-se totodată 6 noi focare de PPA, se arată într-un comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) remis vineri presei.

Conform comunicatului, în focarele active, între care se numără și o exploatație comercială de porcine, sunt afectare 20.170 de animale.

Potrivit reprezentanților ANSVSA, în perioada 2017 și până în prezent au fost stinse 5.741 de focare de pestă porcină africană. Dintre acestea, 9 focare de PPA au fost stinse în intervalul 12-19 mai 2022, în județele Bihor (3 focare), Giurgiu (1 focar), Sibiu (1 focar), Sălaj (2 focare) și Teleorman (2 focare).

În același interval, însă, au fost înregistrate 6 focare noi de PPA în 4 județe: Bihor (2 focare), Galați (2 focare), Satu Mare (1 focar) și Tulcea (1 focar).

Tot în intervalul focare de pestă porcină africană. Dintre acestea, 9 focare de PPA au fost stinse în intervalul 12 au fost înregistrate și la mistreți 21 cazuri noi de PPA

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, și până în prezent, au fost diagnosticate 6.672 de cazuri la mistreți în 41 de județe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole