Ce instrucţiune privind evitarea creării de condiții artificiale propusă pentru a fi inclusă ca anexă la Ghidul Solicitantului

euroPotrivit AFIR, scopul schemei de ajutor de stat GBER vizează îmbunătăţirea nivelului general de performanţă al întreprinderilor, prin creşterea competitivităţii întreprinderilor care realizeză investiţii în domeniile de intervenţii eligibile menţionate în prezentul Ghid.
Scopul acordării sprijinului de minimis este de a crește competitivitatea întreprinderilor prin realizarea de produse noi, cu valoare adăugată, fără a afecta însă concurenţa pe piaţa internă şi comerţul intracomunitar într-o măsură contrară interesului comun.
OBIECTIVELE:                       
1. Introducerea de noi tehnologii şi procedee pentru obţinerea de noi produse neagricole sau de o calitate superioară;
2. Creşterea calităţii produselor obţinute, a siguranţei alimentare şi obţinerea de noi produse competitive, cu impact economic asupra procesării ulterioare în întreprinderi, cu asigurarea  standardelor veterinare şi de siguranţă alimentară;
3. Creșterea numărului de locuri de muncă
 
BENEFICIARII:                    
· Întreprinderile definite conform legislației naționale în vigoare;
· Cooperativele, grupurile de producători constituite în baza legislației naționale în vigoare
 
SPRIJINUL NERAMBURSABIL :                                  
Valoarea maximă a ajutorului acordat în cadrul prezentei scheme aferenta sM 4.2 nu poate depăşi  plafonul maxim/ proiect după cum urmează:
i.  1.000.000 Euro/ proiect pentru IMM în cazul proiectelor care nu presupun investiţii care conduc la un lant alimentar integrat;
ii.  1.500.000 Euro/ proiect pentru alte întreprinderi pentru proiectele care nu presupun investiţii care conduc la un lant alimentar integrat;
iii.  2.500.000 Euro/ proiect pentru investițiile care conduc la un lanț alimentar integrat* (indiferent de tipul de solicitant), precum și pentru forme asociative, în cazul proiectelor care nu presupun investiţii care conduc la un lanț alimentar integrat.
În cazul în care beneficiarul solicită sprijin prin schema de minimis pentru costuri generale proiect, plafonul maxim prevăzut anterior se reduce cu o valoare echivalentă unei intensități de până la 10% din total cheltuieli eligibile (pe schema GBER -investiții și pe schema de minimis – costuri generale) pentru proiectele care prevăd și construcții – montaj, respectiv cu până la 5% pentru proiectele care prevăd investiţii în achiziţii simple, altele decât cele referitoare la construcţii-montaj,  fără a depăși intensitatea maximă prevăzută în  sM4.2 de 50% pentru IMM-uri,  inclusiv cooperative și grupuri de producători, respectiv 40% pentru întreprinderi mari, dar nu mai mare de 200.000 Euro.

Views: 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  ARTICOLE RECENTE   

PUBLICITATE

© AGRO TV 2024 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.

Hide picture