Ce instituții rămân în picioare la reorganizarea MADR – Ce se întâmplă cu Direcțiile Agricole Județene

Reorganizarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și a instituțiilor aflate în subordinea acestuia este tot mai aproape să devină realitate, odată cu publicarea proiectului de Ordonanță de Urgență aferent acesteia. O parte dintre agențiile din teritoriu urmează să fie desființate, însă oficialii MADR dau asigurări că niciun angajat nu va pleca acasă.

Potrivit secretarului de stat Adrian Pintea, toți salariații instituțiilor care urmează să fie desființate vor rămâne în funcție, fiind preluați în cadrul Direcțiilor Agricole Județene sau al altor agenții exceptate de la reorganizare. Mai mult, aceștia vor beneficia de măriri salariale, în cazul în care grila de salarizare din instituțiile în care vor ajunge impune acest lucru.

”Ce trebuie să înțeleagă fiecare salariat este că nimeni nu va pleca acasă, nu este vorba despre nicio disponibilizare. Într-adevăr, vor dispărea funcții de conducere. Au fost discuții că se desființează ANZ; ok, ca formă de organizare, dar ca și obiect de activitate categoric nu dispare, pentru că sunt activități specifice pe care le fac doar ei. Va fi o direcție generală în cadrul MADR, direcția generală pentru zootehnie, care va prelua toate atribuțiile și activitățile acestei instituții.

Apoi, în ceea ce privește Autoritatea Națională Fitosanitară, într-o discuție pe care am avut-o la Bruxelles, în majoritatea statelor membre, această autoritate este împreună cu ANSVSA. Astfel, ne dorim ca cele două instituții să se contopească, dar la fel, nimeni nu își va pierde identitatea”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport” realizată de Ovidiu Ghinea.

Potrivit secretarului de stat MADR, singurele instituții care vor rămâne în picioare la nivel județean vor fi Direcțiile Agricole Județene și centrele județene ale APIA, AFIR și ANIF.

”Toate instituțiile vor avea, la nivel județean, corespondent în cadrul Direcțiilor Agricole Județene, care își vor mări atribuțiile și personalul, astfel încât dacă un fermier are nevoie de o informație sau are o nelămurire legată de ceea ce face Ministerul Agriculturii, în cadrul DAJ se va găsi un specialist. Instituțiile de sine stătătoare care vor rămâne vor fi DAJ, APIA, AFIR și ANIF”, a explicat Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole