Ce fermieri urmează să intre în plată, în aceste zile

tractor_martie2Peste 788.000 de fermieri au primit deja mai mult de miliard de euro din plățile europene de peste 1,6 miliarde de euro, iar în zilele acestea intră la plată fermierii mari care sunt controlați ani de an, potrivit declaraţiilor ministrului Agriculturii, Achim Irimescu.
„Peste 788.000 de fermieri au primit deja plățile directe din 880.000, iar ca suma plătită, din cele 1,6 miliarde de euro, avem peste un miliard și ceva, respectiv 255 milioane de euro în noiembrie ca plăți în avans, iar diferența din 8 aprilie. Mai sunt însă două categorii de fermieri care nu și-au primit banii și este vorba de fermierii mari care sunt controlați an de an. Este aici o problemă pe care trebuie să o rezolvăm în anii următori. (…) dar o bună parte au fost plătiți, iar ceilalți vor intra zilele acestea la plată, sigur încet cu încetul, nu toți în aceeași zi. Mai este o categorie de fermieri care nu și-au primit plățile, respectiv cei din domeniul zootehnic”, a spus Irimescu.
În opinia șefului de la MADR, cei mai afectați de întârzierea subvențiilor au fost fermierii mari, care au de la câteva sute de hectare în sus, nu fermierii mici.
„Cei mai afectați sunt fermierii cu ferme mari, adică cei câteva mii, care dețin de la câteva sute de hectare în sus, pentru că ei avut de cumpărat inputuri substanțiale și au avut credite, însă fermierul adevărat nu este neapărat în așteptarea acestor bani, dar sunt de acord că este un venit important și trebuie să intre mai rapid banii în cont”, a explicat ministrul Agriculturii.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat pe 8 iunie că a autorizat la plată aproape 800.000 de fermieri, iar suma virată în conturile acestora pentru Campania 2015 depășește 1,2 miliarde de euro în două luni de la debutul plăților. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole