19 septembrie 2021 - 14:03

CE FERMIERI BENEFICIAZĂ DE SCUTIRI DE IMPOZIT

Firmele din Romania pot fi scutite de impozit timp de 5 ani. Cum? Daca vor angaja personal tanar in agricultura, acvacultura sau industria alimentara.

Firmele care vor angaja cel putin 3 persoane sub 35 de ani vor fi scutite de la plata tuturor obligatiilor catre stat ce decurg din acordarea drepturilor salariale, iar de aceleasi scutiri vor beneficia si tinerii angajatii. Un grup din cadrul ministerului de finante va elabora in perioada imediat urmatoare o serie de modificari necesare la Codul Fiscal. Guvernul va aplica aceasta masura avand in vedere ca, in prezent, zona rurala a Romaniei acopera aproximativ 87% din teritoriu si 45% din populatie.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Noile masuri sunt menite sa imbunatateasca situatia din provincie, care de altfel are o puternica tendinta de imbatranire si de migrare, in special a tenerilor. Astfel, la angajarea tinerilor in agricultura, acvacultura si industria alimentara, ca mod de sprijin financiar, atat angajatorul, cat și angajatorul vor fi scutiti de la plata tuturor obligatiilor catre stat ce decurg din acordarea drepturilor salariale, respectiv impozit si contributii sociale si de sanatate. Conditia pentru angajatori va fi de a angaja cel putin 3 tineri care indeplinesc conditiile de varsta stabilite, iar angajatii vor trebui mentinuti pe o perioada de cel putin 1 an, scutirea fiind acordata pentru cel mult 5 ani.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Potrivit unui document oficial, autoritațile estimeaza ca, in perioada 2017 – 2020, vor fi angajate circa 8.000 de persoane cu varsta sub 35 de ani, aproximativ 2.000 de salariați anual, ceea ce va conduce la o creștere cu 8,2 % a fortei de munca in agricultura. Programul va fi promovat in mediul rural, dar si in orase, cu scopul atragerii somerilor din mediul urban care doresc sa se angajeze in agricultura. Impactul bugetar pentru sustinerea acestei scheme de sprijin financiar a fost calculat de Guvern la 25 milioane euro in urmatorii 4 ani.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV