19 octombrie 2021 - 19:29

Ce facem cand ploua prea mult în gradină

frunze_plouatePloaia este o adevarata binecuvantare pentru plantele din gradina ta. Apa de ploaie nu contine saruri astfel ca este foarte benefica pentru toate plante.

Desigur, ca orice lucru, atunci cand este in exces, apa de ploaie dauneaza si poate duce la putrezirea butasilor si radacinilor plantelor. In cazul in care ploua timp de mai multe zile nu este cazul ca gradina ta sa intre in rapaos. Poti sa te ocupi de multe alte activitati. Iata cateva dintre ele:

Ocupa-te de santuri
Pentru ca ploaia sa nu afecteze iremediabil plantele din gradina ta este recomandat sa faci santuri si lucrari pentru directionarea apei de ploaie, mai ales daca stii ca sunt probleme cu baltirea. Este foarte important ca apa sa nu stagneze foarte mult pe teren pentru ca acest lucru poate duce la putrezirea radacinilor.

Aduna apa de ploaie

In general, apa de ploaie este foarte curata si nu contine saruri minerale astfel ca poate fi folosita pentru udarea ulterioara a plantelor.
Una dintre cele mai eficiente metode pentru colectarea apei de ploaie este prin asezarea butoaielor la gurile de scurgere ale burlanelor. Astfel, poti aduna apa de pe acoperisuri.

Exista rezervoare speciale pentru colectarea apei ce se instaleaza in pamant . Plasate sub nivelul solului, acestea rezervoare sunt foarte durabile si usor de folosit.
Curata ghivecele si uneltele
Profita de vremea ploioasa pentru a pregati si curata ghivecele pe care le vei folosi ulterior in gradina. Poti sa folosesti solutii naturale pentru curatarea lor ca bicarbonatul sau otetul insa este foarte important sa le clatesti foarte bine.

Totodata, poti sa profiti de vremea urata de afara pentru a vopsi si personaliza ghivecele, cutiile si laditele. Gradina ta va capata un aspect mai interesant.

Este foarte important sa curatam regulat uneltele de gradinarit. Majoritatea virusilor si a ciupercilor se transmit de la o planta la alta prin utilizarea necorespunzatoare a uneltelor, acestea nefiind curatate dupa fiecare intrebuintare .

Integral pe gradina.acasa.ro