Se caută SOLUȚII pentru fermieri! Ce face Guvernul în privința îngrășămintelor

Premierul Nicolae Ciucă, împreună cu miniştrii de la Agricultură şi Energie s-au întâlnit, joi, la Guvern, cu Harri Kiiski, CEO al companiei Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, pentru a se găsi soluţii de continuare a activităţii, în contextul creşterii preţurilor la energie. 

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut joi, 13 ianuarie, o întrevedere cu CEO al companiei Azomureş S.A., Harri Kiiski. La întâlnire au participat ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, şi reprezentantul Grupului AMEROPA, Mihai Aniţei. Discuţiile au fost axate pe identificarea unor soluţii pentru a menţine producţia de îngrăşăminte competitivă în România, în contextul actualei crize din energie care a dus la scumpirea gazului natural”, se arată în comunicatul de presă emis de Guvern.

Premierul a punctat faptul că menținerea unui climat de afaceri stabil și predictibil pentru companii este prioritară pentru guvernul pe care îl conduce. Astfel, potrivit declarațiilor, acesta este să susțină producătorii români, pentru a produce efecte semnificative în dezvoltarea economiei și a contribui la stabilitatea locurilor de muncă.

Reamintim faptul că pe 6 decembrie, anul trecut, Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte pentru fermieri din România, a anunțat că se confruntă cu o situație extrem de dificilă, din cauza creșterilor masive ale prețurilor energiei electrice și gazelor naturale. Astfel, compania a luat hotărârea de suspendare a activității de producție.

Încă de atunci, atât premierul Ciucă, cât și ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, au anunțat că vor purta discuții cu reprezentanții companiei și vor căuta soluții pentru reluarea producției de îngrășăminte în România.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole