CE FAC ROMÂNII PENTRU CA EFECTELE BREXIT-ULUI SĂ SE SIMTĂ CÂT MAI PUȚIN ÎN ȚARA NOASTRĂ

În negocierile pentru Brexit, prioritatea Guvernului este protejarea drepturilor românilor din Marea Britanie.

Premierul Sorin Grindeanu a coordonat astăzi prima reuniune a Comitetului Interministerial pentru Brexit, desfășurată la Palatul Victoria, în cadrul căreia s-a analizat modul în care Guvernul pregătește mandatul României pentru negocierile dintre UE 27 și Marea Britanie.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

“Prioritatea noastră este ca acest proces să aibă un impact cât mai mic asupra românilor care trăiesc, muncesc sau învață în Marea Britanie, să ne asigurăm că drepturile lor vor fi protejate”, a afirmat șeful Executivului.

Totodată, premierul a subliniat că România are ca obiectiv în cadrul negocierilor pentru Brexit păstrarea alocărilor bugetare pentru politica de coeziune și pentru Politica Agricolă Comună pentru exercițiul financiar 2014-2020, consolidarea cooperării Uniunii Europene-Marea Britanie post Brexit.

- Publicitate -

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

“România și Marea Britanie rămân aliate în cadrul Parteneriatului Strategic în care sunt angajate cele două țări. Indiferent de locul pe care îl va avea UK în interiorul sau în afara UE, dorim consolidarea și aprofundarea relațiilor bilaterale”, a menționat prim-ministrul.

Prima întâlnire a Comitetului Interministerial pentru Brexit a avut loc în contextul reuniunii extraordinare a Consiliului European din 29 aprilie, convocată pentru adoptarea liniilor directoare pentru negocierile cu Regatul Unit.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Premierul Grindeanu a cerut să fie informat lunar, în cadrul ședinței de Guvern, cu privire la evoluția negocierilor dintre UE 27 și Marea Britanie.

De asemenea, prim-ministrul a solicitat ministerelor reprezentate în Comitetul Interministerial să transmită ministrului delegat pentru Afaceri Europene date cu privire la impactul Brexit pe fiecare sector de activitate, urmând ca procesul de analiză să fie continuat la nivelul echipelor de lucru.

La reuniunea Comitetului Interministerial au participat: vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, ministrul Justiției, Tudorel Toader, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, ministrul Agriculturii, Petre Daea, secretari de stat și reprezentanți ai ministerelor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole