Ce este stratul alb din borcanele cu miere

Probabil nu de puține ori ați observat că mierea din borcane, după un anumit timp, formează un strat alb deasupra. Apicultorii explică acest fenomen ca fiind unul normal și obișnuit pentru mierea naturală. 

Andrei Ion, un apicultor din județul Călărași, a explicat faptul că nu trebuie să ne facem griji atunci când vedem stratul alb deasupra mierii.

miere„Lucrurile sunt simple, spuma albă reprezintă aerul din miere. În momentul în care îl transferi dintr-un vas în altul, bulele de aer se amestecă cu particulele de miere și se formează acea spumă la suprafață. Acest fenomen este unul normal. De exemplu, atunci când luăm mierea curată, fără adaosuri, dintr-un butoi și o transferăm în borcane, este inevitabil să nu aibă contact cu aerul. Nu este un pericol pentru consum, din contră, este sănătos. Cei care speculează contrariul, cu siguranță au un alt interes. Acest lucru natural îl poate confirma oricare alt specialist din domeniu. Totodată există și cazuri în care unii apicultori chiar vând spuma de miere”, a detaliat apicultorul.

Sursa foto Facebook: Anca Brezan

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole