Ce despăgubiri a primit un fermier pentru o vacă electrocutată de un cablu rupt

Un gospodar din satul Coșdeni, de lângă Beiuș, județul Bihor, s-a trezit cu vaca electrocutată de un cablu rupt de o furtună și s-a adresat instanței pentru a cere despăgubiri de la societatea de distribuție a energiei electrice.

Animalul care se afla pe imaș, a înaintat pe una din străzile din localitate atunci când furtuna s-a stârnit. Bovina a călcat pe un cablu de curent care a căzut după ce un copac a fost rupt și pus la pământ din cauza furtunei, iar animalul a fost electrocutat, conform publicației bihon.ro

Chiar dacă localnicii au încercat să apeleze firma de distribuție a energiei pentru a-i anunța despre cablul electric rămas pe șosea, aceștia au intervenit abia după 20 de ore. 

Bărbatul păgubit a depus o plângere către firma Elecrica și a cerut 5.000 de lei drept despăgubiri pentru vaca electrocutată (atât cât valora bovina la momentul dat). După 4 ani de judecată, Judecătoria din Beiuș, Tribunalul Bihor și Curtea de Apel Oradea i-au dat dreptate localnicului. 

Judecătorii au decis că lăsarea cablului sub tensiune timp de aproximativ 20 de ore, în mijlocul străzii, într-o zona intens circulată, reprezintă o neglijență gravă, care a dus la moartea animalului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole