Ce buget va avea Uniunea Europeana in 2017

Pentru fermierii europeni au fost alocate peste 42 de miliarde de euro, sumă cu 8 miliarde de euro mai mare decât anul acesta.
flag-1463476_1280
Banii destinați agriculturii reprezintă aproape 30% din totalul bugetului UE. De asemenea, aproape jumătate din fonduri – 74,9 miliarde de euro in angajamente-sunt destinate stimulării creșterii economice, a locurilor de muncă și a competitivitătii. Este o sumă mai mare cu 8,32 de miliarde de euro decât cea alocată pentru 2016, când au fost aprobate 66,58 miliarde de euro.

Cea mai mare parte a banilor UE vor ajunge la cele 28 de state membre ale blocului comunitar sub formă de subvenții agricole, ajutor pentru regiunile mai sărace și pentru programele de cercetare și educație.
Totodată, noul buget european mai prevede și alocarea de fonduri pentru măsuri suplimentare de securitate la frontierele externe ale Uniunii Europene, măsură luată, după ce mai mult de un milion de migranți și solicitanți de azil au ajuns pe continentul european anul trecut.
Bugetul prevede 5,91 miliarde de euro pentru rezolvarea crizei migrantilor și intărirea securitătii, sumă fiind cu 11,3% mai mare fată de cea din 2016. Banii vor ajută statele să mute refugiații, să creeze centre de primire și să-i returneze pe cei care nu au dreptul să rămană în UE, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, citat de agroinfo.ro.
De asemnea, bugetul pe 2017 mai include 500 de milioane de euro pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor.
Acordul urmează să fie adoptat oficial de către Consiliul UE pe 29 noiembrie 2016 și de către Parlamentul European pe 1 decembrie 2016.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole