Ce au discutat premierul Ciucă și ministrul Daea cu exportatorii

Prim-ministrul Nicolae Ciucă și ministrul Agriculturii, Petre Daea, au avut luni, 31 octombrie, la Palatul Victoria, o întâlnire cu delegația Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România (ANEIR), informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

În cadrul reuniunii a fost abordată problematica reducerii deficitului balanței comerciale, în contextul în care deficitul comercial pe primele 8 luni din 2022 a crescut cu 7,381 miliarde euro, la 22 miliarde de euro, pe fondul unei majorări puternice a costului cu resursele energetice și a sancțiunilor impuse Federației Ruse.

Principalele aspecte semnalate de mediul privat au vizat nevoia de sprijin pentru promovarea exportatorilor români, derularea unor mecanisme care să le permită păstrarea și creșterea competitivității pe piețele europene, precum și reziliența economică, prin asigurarea lanțurilor locale de aprovizionare cu materie primă.

Din delegația exportatorilor au făcut parte reprezentanți ai societăților comerciale membre ANEIR și ai structurilor asociative membre ale Consiliului de Export al României.

La întâlnire au mai participat: șeful Cancelariei Prim–Ministrului, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Cadariu, precum și secretarul de stat Dan Drăgan, din cadrul Ministerului Energiei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole