Ce afaceri neagricole au fost selectate până acum pe noul PNDR, prin măsurile 6.2 şi 6.4

DSCN6740Un număr de 47 de antreprenori români au fost selectaţi pentru a putea primi fonduri europene care totalizează 4,9 milioane de euro, pentru dezvoltarea unor afaceri non-agricole în mediul rural, din două linii de finantare ale Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), prin submasurile 6.2 si 6.4 ale PNDR 2014-2020, prin care se ofera bani europeni pentru afaceri non-agricole la sate.
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat rapoartele de selectie finale in care sunt cuprinsi antreprenorii acceptati in urma sesiunilor de inscriere din iulie-octombrie 2015.
Mai departe, cei 47 de solicitanti vor trece printr-o faza de pre-contractare, in care trebuie sa faca dovada resurselor proprii necesare derularii proiectelor si vor lua o serie de avize, dupa care se va trece la semnarea contractelor.
Apoi, antreprenorii vor face investitiile etapizat. In noul PNDR, in aceste linii de finantare se acorda 70% la semnarea deciziei de finantare, iar restul de 30% dupa indeplinirea planului de afaceri, dar nu mai tarziu de 5 ani.
Domeniile in care romanii fac afaceri sunt dintre cele mai variate, de la aeliere de mobilier si fabricarea stupilor pana la consultanta in afaceri.

Exemple aleatorii de proiecte pe sM 6.2

  • Infiintarea unui start-up creativ – SC DAVIDAM ORGANIZARE EVENIMENTE SRL, comuna Tileag, jud. Bihor. Finantare publica (bani europeni si de la stat): 50.000 euro.
  • Mobilier si mestesug – MIR DESIGN SRL, satul Samboieni, jud. Cluj, Finantare publica: 70.000 euro.
  • Fabricarea si comercializarea de stupi artizanali – STANILA I. DAN PFA, comuna Tomesti, sat balosesti, jud. Timis. Finantare: 70.000 euro.
  • Construire agropensiune din lemn la Moisei, jud. Maramures – HOJDA M CALINA PFA. Finantare 70.000 euro.

Exemple aleatorii de afaceri finantate prin sM 6.4:

  • Achizitionarea de echipament de ultima geeratie pentru prelucrarea sticlei – SC GRAND DESIGN SRL, sat Valu lui Traian, jud. Contanta. Finantare publica (bani europeni si e la stat): 200.000 euro. Cofinantare proprie: 22.222 euro.
  • Fabrica de brichete din materie prima vegetala – S.C. OLTENIA SOLAR S.R.L., sat Almaj, jud. Dolj. Finantare pblica: 199.000 de euro. Contributie proprie: 22.000 euro.
  • Pensiune Agroturistica – BODNAR MARIAN INTREPRINDERE INDIVIDUALA, sat Leordina, jud. Maramures. Finantare publica: 190.000 euro. Contributie proprie: 21.000 euro. (Integral pe startupcafe.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole