C.E. a lansat cererea de propuneri de proiecte Lanturi valorice incluzive si durabile in agricultura si fortificare nutritionala

euroComisia Europeana, prin intermediul EuropeAid – Directia generala pentru cooperare internationala si dezvoltare, a lansat cererea de propuneri de proiecte «Lanturi valorice incluzive si durabile in agricultura si fortificare nutritionala».

 Obiectivul general al acestui apel este de a crea lanturi de valoare incluzive si durabile in agricultura si de a imbunatati siguranta alimentara pentru persoanele sarace si vulnerabile si pentru reducerea saraciei si subnutriṭiei.
Lotul I – 27.000.000 €:
1. imbunataṭirea guvernanṭei lanṭurilor de valori;
2. consolidarea capacitatii lanturilor de valori/de producṭie si accesul pe piata al micilor fermieri si companiilor agricole mic.
Aliantele multipartite sunt o prioritate centrala pentru proiectele din lotul 1. Aceste aliante sau parteneriate pot fi realizate intre autoritati publice, orice tip de sector privat, societatea civila, comunitate si organizatiile agricole, organizatiile regionale si internationale, banci de dezvoltare, managerii de fonduri, fundatii, etc.
Parteneriatele eficiente in special cu organizatiile agricole si partile interesate locale vor fi incurajate si considerate ca fiind unul dintre obiectivele prioritare ale acestui lot.
Lotul II – 30.000.000 €:
3. imbunatatirea starii nutritionale a populatiilor vulnerabile care sufera de deficiente de micronutrienti, in special femeile, fetele si copiii, consolidarea accesului la alimentele imbogatite si la consumul acestora. (Integral pe finantare.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole