Comisia Europeană a dat verde pentru o schemă de ajutor de 37,6 milioane de euro pentru fermierii români

Comisia Europeană i-a aprobat, miercuri, României o schemă de ajutor de aproximativ 37,6 milioane de euro (187 milioane de lei) pentru a sprijini producătorii de tomate și usturoi în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, se arată într-un comunicat al executivului comunitar.

Schema de ajutor a fost aprobată în cadrul Cadrului temporar de tranziție și criză de ajutor de stat, adoptat de Comisie la 9 martie 2023 și modificat la 20 noiembrie 2023, pentru a sprijini măsuri în sectoare care sunt cheie pentru accelerarea tranziției ecologice și reducerea dependenței de combustibili.

În cadrul schemei, ajutorul va fi acordat sub formă de granturi directe. Măsura va fi deschisă producătorilor de tomate din spații protejate, precum sere, și producătorilor de usturoi, care riscă să piardă lichidități financiare din cauza dificultăților de pe piața agricolă provocate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Sprijinul nu va depăși 280.000 de euro per beneficiar și va fi acordat până la 30 iunie 2024.

Comisia a aprobat schema de ajutor în conformitate cu normele UE, apreciind că „măsura este un necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile stabilite în cadrul temporar de criză și tranziție”, se mai arată în comunicatul citat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole