Cauzele incendiului de la fabrica din Răbăgani, Bihor. Pagube uriașe

Incendiul devastator care a izbucnit marți seară la o hală plină cu lemne de aproximativ 300 mp, din județul Bihor a creat pagube de proporții. Inspectoratul pentru Situații de Urgențe Crișana – Bihor a explicat, miercuri, care sunt cauzele incendiului de la hala unei fabricii plină cu material lemnos. 

Incendiul a fost anunțat prin 112 în jurul orei 21.05. La sosirea echipajelor de pompieri, „flăcările înalte de câțiva metri, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile și favorizate de vântul puternic, se manifestau violent la întreaga hală, la utilaje, respectiv la bușteni din apropierea acesteia”, arată un comunicat al ISU.

Potrivit  ISU, flăcările amenințau să se extindă la alte două hale, autovehicule, un rezervor de motorină, material lemnos și alte bunuri, acest lucru nu s-a întâmplat.

„La sosirea primelor echipaje, flăcările înalte de câțiva metri, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile și favorizate de vântul puternic, se manifestau la întreaga hală, la utilaje, respectiv la bușteni din apropierea acesteia, cu pericol de extindere la un alt depozit situat în proximitate”, a transmis maior Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.

Cauza incendiului: un scurtcircuit produs de un cablu electric defect

Incendiul a fost localizat în circa 45 de minute de la primirea apelului, împiedicându-se astfel propagarea acestuia, și a fost stins în jurul orei 23.30, totuși, echipajele de pompieri au rămas la fața locului, până miercuri dimineață, în jurul orei 04.30, pentru căutarea eventualelor focare ascunse.

„Din fericire, nu au existat persoane rănite, în halele și curtea societății comerciale nefiind nimeni în momentul izbucnirii incendiului. Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit produs de un cablu electric defect”, arată comunicatul ISU.

Ce a ars

Focul a mistuit în întregime hala, utilajele de prelucrare a lemnului, 5 metri cubi de bușteni, 5 metri cubi de cherestea, un transpalet, 100 de paleți, un tractor Ifron și o autoutilitară.

„Pompierii militari au reușit să salveze: 2 hale (una în care erau depozitate materiale de construcții și o alta în care era depozitată o cantitate de circa 40 metri cubi cherestea), 4 capuri de TIR, o remorcă de TIR, 2 autoturisme, un autogreder, o volă, aproximativ 14 metri cubi lemn paletat depozitat în jurul halei în flăcări și circa 90 de metri cubi bușteni”, mai arată ISU.

 

Sursa: ebihoreanul.ro

 

 

 

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole