Cati romani au toaleta in casa

Romania este tara din Uniunea Europeana cu cele mai proaste conditii de trai.
door-1229144_1280
Conform datelor Institutului Naţional de Statistică, 34% dintre gospodăriile din mediul rural nu au grup sanitar, iar în cazul locuinţelor din mediul urban procentul este de 8,5%, în timp ce 32% nu au baie sau duş în interior. Si alte tari stau prost in ceea ce priveste locuintele fara dus si baie, insa procentele sunt mai mici: in Bulgaria, 26% dintre cetateni nu au toaleta, iar 15% nu au dus sau baie. Lituania, Letonia si Estonia sunt alte tari in care o parte din cetateni traiesc in conditii proaste, conform ziare.com

In multe tari europene insa (Belgia, Danemarca, Germania, Spania, Franta, Irlanda, Italia, Malta si altele), procentul de cetateni care traiesc fara aceste conditii minime este sub 1%, precizeaza aceeasi sursa.
Statistica arata ca, la nivel european, una din sase persoane traieste intr-o locuinta supraaglomerata, insa proportia de cetateni care au astfel de probleme variaza de la stat la stat. In Romania, 55% dintre romani traiesc in locuinte supraaglomerate.
16% dintre europeni traiesc in case care au probleme cu umiditatea (acoperis spart), iar 7% traiesc in locuinte in care exista prea putina lumina. In Romania, 22% dintre cetateni spun ca au probleme cu umiditatea in locuinta, iar 9% cu lipsa de lumina.
Conform unui studiu IRSOP, preluat de ziaruldeiasi.ro, circa 68% dintre cei intervievaţi dorec să demareze proiecte de îmbunătăţire locativă în următorii 5 ani, iar circa 37% intenţionează să facă acest lucru în următoarele 12 luni. Cele mai frecvente planuri de îmbunătăţiri locative pentru următorii 5 ani vizează renovarea locuinţei (29%), cumpărarea unei locuinţe noi (23%), cumpărarea unei case la ţară (23%), izolarea termică (23%), reparaţii la instalaţiile sanitare sau electrice (21%), achiziţionarea unei centrale termice (16%).
Totodată, la nivelul întregii ţări circa 16% dintre gospodării se confruntă cu probleme locative grave, cum ar fi deteriorări, igrasie, scurgeri ale reţelelor de apă şi canalizare, lumină insuficientă.
 
Internetul depășește de departe numărul caselor cu apă curentă, canalizare sau grup sanitar în casă. Astfel, procentul de gospodării cu conexiune la internet este de două ori mai mare decât casele care au grupul sanitar în casă (56% cu internet, 28% cu WC în casă).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole