CÂȚI FERMIERI AU DEPUS CERERI UNICE DE PLATĂ, ÎN HARGHITA

Peste 26.000 de fermieri harghiteni au depus cereri de subvenţie la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), pentru o suprafaţă de 180.000 hectare, campania fiind catalogată ca una de succes şi cea mai stabilă din istoria acestei instituţii.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV
Directorul APIA Harghita, Haschi Andras, a declarat pentru AGERPRES că în judeţ s-au preluat 26.436 de cereri, cu o suprafaţă de 180.000 hectare, ‘aproape exact ca în anii precedenţi’, iar fermierii s-au prezentat la timp la programări şi nu s-au înregistrat niciun fel de deficienţe.

Noutatea acestui an a fost că perioada de depunere nu s-a mai prelungit, ca în anii precedenţi, fermierii fiind nevoiţi să respecte termenul impus de Ministerul Agriculturii.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

‘Pot să spun că am avut cea mai stabilă campanie din toţi anii de când există APIA, fermierii auzind din presă, şi de la noi şi de peste tot că nu vor exista prelungiri şi au venit într-un mod cât se poate de disciplinat, au venit la data când au fost programaţi, astfel neajungând la un aflux mare de oameni. Maximum de fermieri pe care trebuia să îi preluăm pe zi era de aproximativ 700 iar în ultima zi am rămas cu 200 sau 300 de fermieri, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată. Practic, în această perioadă de depunere a cererilor nu a existat o coadă exagerată la APIA, unde oamenii să stea de dimineaţa până seara. Şi asta se datorează, în primul rând, faptului că nu s-au schimbat regulile în timpul jocului, cum a fost în anii precedenţi, regulile au fost stabile, programările au fost bine făcute şi oamenii s-au ţinut de programare, atât cât s-a putut’, a afirmat Haschi Andras.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017
El a apreciat atât buna colaborare cu primăriile şi asociaţiile locale, care au acordat fermierilor ajutor în completarea cererilor, cât şi sprijinul instituţiilor din domeniul agricol.