22 octombrie 2021 - 20:14

Câți bani se scot din cultura de Ginkgo biloba

ginkoCultura de Ginkgo biloba, oricât de ciudat ar suna, este o investiție cu potențial pentru suprafețele mici de teren. Deloc pretențios, arborele este apreciat mai ales cu românii care îi văd un viitor și știu că frunzele sale sunt o comoară pentru sănătate, unul dintre secretele longevității asiaticilor, potrivit agrointeligenta.ro

Petre Biolan, un inginer horticol din București, a decis în urmă cu nouă ani că este momentul ca românii să facă mai bine cunoștință cu planta numită și “arborele vieții”. Încă de atunci, încearcă să convingă cât mai mulți fermieri de oportunitatea unei afaceri cu Ginkgo biloba.

Petre Biolan mărturisește că a început să acorde atenția cuvenită acestei plante în 2007. Tot atunci și-au făcut apariția în ferma sa din localitatea Domnești, județul Ilfov, și primii puieți.

În ciuda faptului că au fi tentat să crezi că Biolan a început cu câțiva puieți aduși din China, țara-mamă a arborelui, afacerea sa cu Ginkgo biloba a pornit de la o mână de semințe pe care le-a adunat de la câțiva copaci din București.(Sursa: paginadeagricultura.ro)