15 mai 2021 - 17:06

Cati bani incaseaza cultivatorii de porumb de la APIA in 2020

Fermierii care au depus anul trecut cererile la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) pentru a încasa subvenția pentru cultura de porumb vor primi banii solicitați. Cuantumurile pentru fiecare schemă de plată au fost stabilite, iar pentru cei care cultivă porumb sumele nu sunt deloc de neglijat. Fermierii care dețin mii de hectare cu această cultură obțin subvenții suficient de mari pentru a acoperi cheltuielile.

Pentru anul de cerere 2019, fermierii pot încasa subvenții pentru toate cele 5 scheme de plată eligibile.

Astfel, pentru Schema de plată unică pe suprafață (SAPS), subvenția este 102,6082 euro/ha, pentru Plata redistributivă, primul interval, adică1-5 ha, inclusiv, 5 euro/ha, iar pentru cei care exploatează peste 5 hectare până la 30 de hectare, inclusiv, suma plătită este de 48,7127 euro/ha.

De asemenea, fermierii pot obține pentru schema de înverzire 59,3201 euro/ha, iar dacă sunt tineri fermieri care lucrează 60 de hectare de teren agricol, 31,2477 euro/ha.

Cea mai mare subvenție APIA ce se poate încasa pentru un hectar cultivat cu porumb este cea plătită dacă suprafața se află în conversie ecologică. Astfel, la subvenția de bază se adaugă plata de 293 de euro pe an. Cea mai mică subvenție care poate fi încasată anul acesta este pentru schema SAPS.