CÂȚI BANI AU ÎNCASAT FERMIERII DIN SUBVENȚIA PENTRU MOTORINĂ

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit, în perioada 16-20 iunie, ajutoare de stat de 91 milioane lei pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură în primul trimetrul al acestui an, o formă de subvenţie acordată agricultorilor, a anunţat joi Ministerul Agriculturii.

Suma a fost plătită de la buget pentru 13.587 de beneficiari şi 64,17 milioane de litri de motorină, a mai precizat ministerul.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Sprijinul de care beneficiază agricultorii prin reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură este în 2017 de 1,4185 lei/litru, în scădere cu 21% faţă de valoarea sprijinului acordat în 2016, potrivit datelor Ministerului Agriculturii, care motivează scăderea prin modificările aduse Codului Fiscal de la 1 ianuarie, dată de la care a fost eliminată supraacciza de 7 eurocenţi pe litrul de carburanţi.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Guvernul a alocat, printr-o Hotărâre de Guvern aprobată în 30 martie, suma de 349,4 milioane de lei pentru plata ajutorului de stat, în acest an, pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, banii fiind asiguraţi de la bugetul de stat.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată în 2014, prin Hotărâre de Guvern, iar valoarea maximă a schemei de ajutor de stat pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3,33 miliarde lei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole