Proiect – Câte-n lună și în stele pentru elevii din mediul rural!

Elevii din mediul rural din județul Brăila participă la un proiect inedit, inițiat de un licean inimos.

Adrian Ţiripa, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Brăila și olimpic la fizică, astronomie şi astrofizică, a demarat proiectul intitulat „Astronomie pentru toţi”, prin care își dorește să aducă acest domeniu mai aproape de elevii din mediul rural, informează AGERPRES.

Adrian s-a întâlnit până acum cu elevi din nouă comune brăilene, respectiv Siliştea, Romanu, Gemenele, Tudor Vladimirescu, Vădeni, Cazasu, Tichileşti, Chiscani şi Unirea, dar își propune să ajungă în toate cele 40 de comune din judeţul Brăila, pentru a le vorbi elevilor despre astronomie, un domeniu de care este pasionat încă din copilărie.

„Am crescut în mediul rural şi am observat cu proprii mei ochi situaţia copiilor de acolo. Problemele sunt profunde şi cunoscute de noi toţi, însă încerc să contribui şi eu cu ce pot pentru a schimba, chiar şi infinitezimal, perspectiva acelor elevi. Visez ca măcar unul, dintre zecile sau sutele de copiii prezenţi, să realizeze că, prin găsirea unei pasiuni şi muncă pentru aceasta, îşi poate atinge chiar şi cele mai nesperate aspiraţii, iar că educaţia este cea care îl poate îndruma către un trai mai bun”, spune Adrian,

Proiectul său pentru elevii din mediul rural este susţinut de Rotary Club Brăila şi de Asociaţia Brăileană pentru Educaţie Civică -ABEC.

- Publicitate -

Adrian Ţiripa a obţinut, în 2019, medalia de argint şi diploma specială pentru cel mai bun rezultat la proba observaţională la Olimpiada Internaţională de Astronomie, iar în 2021 medalia de bronz la categoria seniori la Olimpiada Internaţională de Astronomie în format online (IRAO 2021), organizată de Observatorul Astronomic INAF-Brera Italia.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole